Hjälpa varandra

Hur du som kund kan hjälpa oss på Väla att upprätthålla vår goda service med snabba tider och direkt kontakt?

Just nu är vi inne i en period med uppstädning och iordningställande inför att vi äntligen blir fullbemannade. Det finns saker som släpar och vi vill inte ha det så, vi vill vara i fas, ha bra framförhållning och kunna planera verksamheten utifrån behov och efterfrågan. Precis som du själv önskar.
För att det skall gå behöver vi er hjälp, vi vill kunna hålla en struktur som gör att vi inte behöver släcka bränder utan istället kan planera fram så det finns plats till dig där du rätt skall vara, akut eller halvakut eller planerad så det passar både dig och oss.
För att hjälpas åt vill vi be om –

  • Ring i god tid när du skall förnya ditt recept – just nu ringer många där receptet har gått ut och inget mer finns, det skall planeras in och pga ökat tryck har vi nu ca en veckas väntetid på recept. Givetvis medicinskt baserat på om det går att vänta.
  • Har du en sjukskrivning och inte har en plan – ring i god tid för att boka upp en plan.
  • Går din sjukskrivning ut nu och du inte ringt innan kommer vi inte kunna hjälpa dig direkt, detta måste planeras så det görs bra.
  • Sjuksköterskor gör ett fantastiskt arbete och kan hjälpa dig med mycket som inte kräver en inbokad läkartid
  • Alla patienter på Väla Hälsocenter kommer få en listad läkare som husläkare. Detta jobbet har vi redan påbörjat men kommer snabba upp. Var läkare kommer även ha 1-2 sjuksköterskor som kommer blir din kontaktsjuksköterska för att försöka komma undan att ni behöver berätta om era historier gång på gång men även för vår skull med att hålla en struktur.

Vi vill gärna ha era åsikter kring förbättring och även era åsikter kring hur vi har det idag och hur ni upplever oss, kom gärna och berätta för oss

Väla Hälsocenter – vi finns för dig genom hela livet